GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU

01.11.2019
TRT Spor Koordinatörü Mehmet Buğra ŞAHİN Öğrencilerimizle Buluştu

TRT Spor Kanal Koordinatörü Sayın Mehmet Buğra ŞAHİN, Gerze Meslek Yüksekokulumuzda “Spor Spikerliği ve Güncel Gelişmeler” konulu konferans verdi.

Yüksekokul Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye; Gerze Belediye Başkanı Vekili Sayın Hamide Ceren AŞICI, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Kazım AÇIKBAŞ, Yüksekokul Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi M. Sedat İPAR, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Serhat ÖZDENK, Gerze İlçesi Fakülte ve Yüksekokullar Yardımlaşma, Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sayın Fatih ERGÜN ile kurum amirleri ve Spor Bilimleri Fakültesi ile Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldılar.

Söyleşide Sayın Mehmet Buğra ŞAHİN spor spikerliği ve spor haberciliği konularında tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.

Konuşmasında spor yayıncılığının püf noktalarına da değinen Sayın Mehmet Buğra ŞAHİN, TRT Sporun yayın politikasıyla alakalı da şu bilgileri paylaştı:

“Bizim önceliğimiz reyting değil. Önceliğimiz ve yelpazemiz daha geniş. Spor haberciliğinde sporun her rengini ekrana taşımaya çalışıyoruz. Ayrıca TRT Spor olarak haberlerin doğruluğu bizim için haberin hızından önce gelir. Bir haberi diğer yayın kuruluşlarından sonra yayınlayacağımızı bilsek de o haberin doğruluğunu teyit ettikten sonra gireriz. Önceliğimiz yaptığımız haberlerin doğruluğudur. Bildiğimiz doğrudan gitmeye çalışıyoruz.”

Gelecekte spor muhabirliği veya spor spikerliği yapmak isteyen öğrencilerimize tavsiyelerde bulunan Sayın Mehmet Buğra ŞAHİN, “Önemli olan bu mesleği sevmeniz ve özverili olmanızdır. Eğer spora ilginiz yoksa ve bu iş sizi heyecanlandırmıyorsa başarılı olamazsınız” değerlendirmesinde bulundu.

TRT Spor Kanal Koordinatörü Sayın Mehmet Buğra ŞAHİN söyleşinin ardından öğrencilerimiz tarafından yöneltilen soruları içtenlikle yanıtladı.

Kalite